BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'AMPA DEL CEIP LES MORERES DE FLAÇÀ

Aquest és un espai per mantenir-vos informats i informades de les coses que passen a la nostra escola. Us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments.

dijous, 24 de gener de 2008

AMPA?

Visitant webs d'altres AMPAs, he trobat aquestes definicions i he pensat que podia ser interessant penjar-les en el blog. Pot ser de vegades no tenim clar quina és la nostra funció dins de l'escola.

Què és l'AMPA?

És l´entitat sense afany de lucre que agrupa els pares i les mares de l´escola. Està reconeguda legalment en el Registre d´Associacions i les seves funcions estan regulades per un Decret de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu fonamental és contribuir a la millora de la qualitat de l´ensenyament que reben els nens i nenes.El seu funcionament es basa en el diàleg i en la col.laboració amb els diversos sectors de la comunitat educativa.

Per a què serveix l'AMPA?

És el principal interlocutor que tenen els mestres i l´equip directiu per a tractar els temes que afecten tot el col.lectiu de famílies.
-Permet als pares i a les mares reflexionar i opinar sobre el funcionament quotidià de l´escola i sobre temes educatius d´abast més general.
-Administra i gestiona els recursos que aporten els associats.
-Participa en la presa de decisions i en el govern de l'escola mitjançant un representant en el Consell Escolar del Centre.

Com podeu participar a l'AMPA?

* Assistint als actes i reunions que es convoquen.
* Participant en les comissions de treball creades per la Junta Directiva de l´AMPA.
* Formant part de la Junta Directiva que escull democràticament l´assemblea de socis.

Quina és la utilització dels diners aportats per la quota de soci?

Amb l'aportació de la quota anual de soci podem destinar, ampliar o renovar diferents equipaments o nous projectes que puguin sorgir sempre col.laborant amb l´escola. Per exemple; "s´ha de posar un suro al terra i s´ha de comprar joguines pels més petits....", "es necessiten prestatgeries i llibres per la nova biblioteca", "material esportiu i de psicomotricitat pel gimnàs...","prestatgeries i material específic d´experiències en el cas de tenir un laboratori pels més grans...", "instruments musicals per música", "materials àudio-visuals, jocs, diccionaris, ...per l'assignatura d'anglès", prestatgeries i equips informàtics per l'aula d'informàtica", "equip de so, tarima i teló per diferents activitats per a l´aula polivalent", excursions, etc", "Activitat extraescolars; tallers de plàstica, dansa..." ,"butlletins informatius", "cursos de formació, activitats i xerrades per a pares i mares",I MOLTES COSES MÉS, SEMPRE PENSANT EN L´EDUCACIÓ DELS NOSTRES FILLS I FILLES.