BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'AMPA DEL CEIP LES MORERES DE FLAÇÀ

Aquest és un espai per mantenir-vos informats i informades de les coses que passen a la nostra escola. Us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments.

dimecres, 16 de setembre de 2009

ESCOLA DE MARES I PARES CURS 2009-2010

SERVEI LOCAL D’ORIENTACIÓ FAMILIAR A FLAÇÀ

Aquest curs un altre volta la Diputació de Girona, amb el suport de l’ajuntament de Flaçà, en el marc de les polítiques d’atenció a les famílies previstes en el Pla d’Acció Social 2008-2011, ofereix el “Servei Local d’Orientació Familiar” per a totes les persones que n’estiguin interessades.

Aquest Servei comprèn, en primer lloc, l’espai de l’Escola de Mares i Pares en el seu segon any on s’oferirà informació i suport als pares i mares que tinguin la necessitat d’expressar dubtes o mantenir debats sobre les qüestions educatives que els preocupen, especialment per atendre les consultes relacionades amb les peculiaritats dels seus fills i filles de 0 a 18 anys, ampliant els continguts i les aportacions de l’any passat.

Es donarà continuïtat al grup iniciat el curs anterior que es trobarà en sessions de treball durant el curs 2009-2010 de manera quinzenal (exceptuant els períodes de vacances escolars) on s’hi pot inscriure tant, assistents de l’any passat com nous pares o mares que tinguin interès en participar enguany. L’horari serà els DIJOUS 19.30 a 21:00 La durada serà d’una hora i trenta minuts. S’entregarà el material adient al contingut del programa i/o a la demanda de les necessitats de les famílies en el transcurs de les sessions.

Els altres serveis que ofereix el Servei Local d’Orientació Familiar són:

  • Servei d’Atenció Individualitzada, que és durà a terme els dijous de 17:30 a 19:30 quinzenalment per oferir suport a les famílies i atendre consultes. Cal concertar entrevista trucant al telèfon 639.47.47.22 (mhelena@girola.e.telefonica.net). En aquest espai es facilitaran eines educatives per tal de resoldre les situacions de relació complexes i/o afrontar els reptes amb els quals es trobin els pares i mares. Implica la presència d’un professional que pugui atendre, amb periodicitat, a les famílies (monoparentals, reconstituïdes, normals...) i pugui escoltar i orientar llurs necessitats d’orientació educativa vers les situacions que els fills/es puguin plantejar en la dinàmica familiar.
  • El Servei d’ Atenció Telefònica durant les 24 hores del dia, adreçant-se al telèfon que es donarà a conèixer un cop comenci el servei. Aquest servei s’adreçarà a totes les famílies del municipi amb infants entre 0 i 18 anys que necessitin un suport i orientació educativa. Quan es detectin situacions de risc o vulnerabilitat es derivarà el cas als serveis corresponents. Aquest servei es mantindrà des d’octubre de 2009 fins al 30 de juny de 2010 de manera ininterrompuda

En cas d’estar-hi interessats caldrà formalitzar la inscripció corresponent . Totes les sessions i materials del Servei Local d’ Orientació Familiar són gratuïts i es faran als nous locals de l’ajuntament de Flaçà (darrera Correus).