BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'AMPA DEL CEIP LES MORERES DE FLAÇÀ

Aquest és un espai per mantenir-vos informats i informades de les coses que passen a la nostra escola. Us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments.

diumenge, 4 de març de 2012

INTERNET SEGURA

La xerrada del dia 1 de març que van fer els mossos d’esquadra a l’escola va ser molt interessant. Llàstima que sols hi assistissin 9 persones (7 pares/mares i 2 professors), ja que a la societat en què vivim (tenim internet a tot arreu, fins i tot al telèfon), ens pot afectar a tots.

Si esteu interessats en el tema teniu informació a la pàgina web dels mossos d’esquadra, on hi ha un apartat de documentació on es pot trobar una presentació similar a la que ens van passar a l’escola. També s'hi poden trobar consells de seguretat a internet.

A tall de resum, primer se’ns va parlar dels avantatges i els inconvenients d’internet. Els avantatges, les coneixem bastant, els inconvenients, n’hi ha de tots. És molt important que els nostres fills/es siguin conscients dels inconvenients o els perills que hi pot haver: pèrdua de control de les imatges penjades, usurpacions d’identitat, incitació al consum de drogues, incitació a deixar de menjar per aprimar-se – anorexia o bulímia-, imatges no aptes per a nens, ús de llenguatge groller, problemes de socialització, videojocs addictius, joc d’atzar amb apostes, conductes addictives, sedentarisme, etc.

També han de ser conscients que poden delinquir per internet i que, per tant, no han de fer per internet el que no farien « en directe » o a la vida “real”.

No han de penjar a Internet fotos que no voldrien que algú veiés, ja que un cop penjades, pot ser que treure-les no serveixi per res…

El missatge va ser clar:

- Que es pensi abans de penjar fotos a internet: si no les pot veure tothom, no penjar-les.
- Alerta en penjar fotos d’altres menors sense el permís dels pares o tutors
- Usar contrasenyes segures
- Desconfiar dels desconeguts
- Contrastar informació en pàgines oficials
- Alerta amb els virus, alguns gairebé no els notem i poden ser molt perillosos (activar webcam i gravar el que es veu, esborrar tot el disc dur de l’ordinador,...)

... i sobre com actuar amb els nens:

- Familiaritzem-nos amb internet amb el nen
- Establim regles de temps i ús d’internet
- Naveguem junt amb ells de ben petits
- Fomentem el diàleg i la confiança, ja que és la millor eina preventiva.
- Informem-nos de les eines de control parental.
- Eviten deixar a la vista comptes d’accés a pàgines d’adults

Algunes webs d’interès:

www.protegeles.com

CESICAT: Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, internet amb seny i informació a info@cesicat.cat

IQUA: Agència de Qualitat d’Internet

I sempre que calgui es pot contactar als mossos d’esquadra (web o telèfon), que poden assessorar sobre passos a seguir en cas que hi hagi algun problema.

www.gencat.cat/mossos